Ondersteuner Schadebehandelaar Buitenland

Vacature gesloten

Ondersteuner Schadebehandelaar Buitenland

Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars Onderdeel van de Vereende Rijswijk

Wat is vereist?

 • Mbo werk- en denkniveau
 • Probleemoplossend en resultaatgericht kunnen werken
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift; beheersing van een andere Europese taal is een pre
 • Analytisch vermogen, communicatief vaardig en besluitvaardig

Wat krijg je?

 • €2.424 - €3.636 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 13e maand
 • 38-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding (23 cent per km tot een max. van 35 km of OV vergoeding), arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem en zomeruitkering
 • Bij fulltime dienstverband 2 kantoordagen en 3 thuiswerkdagen
 • Laptop
 • Jaarcontract bij aanvang met intentie tot een vaste aanstelling

Wat doe je?

 • 50% Dossiers registreren en verwerken
 • 20% Met betrokken partijen contact onderhouden en aan hen informatie verschaffen
 • 20% Poststukken en andere informatie in dossiers verwerken
 • 10% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Let op! Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Als Ondersteuner Schadebehandelaar Buitenland bij het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars, een functie uitgevoerd door de Vereende, ben je verantwoordelijk voor het verwerken van schadedossiers met ongevallen waar buitenlandse voertuigen bij betrokken zijn. Deze rol vraagt om een nauwkeurige en gestructureerde aanpak bij het behandelen van schadegevallen volgens de Nederlandse wetgeving en het onderzoeken van verzekeringsgegevens van buitenlandse en Nederlands gekentekende voertuigen.

In deze positie ligt je focus op het aanleggen, bijwerken en verwerken van dossiers. Je verzamelt en ordent informatie afkomstig van zowel nationale als internationale partijen, waaronder particulieren en verzekeraars. Het nauwkeurig vastleggen van gegevens zoals kentekens, schadedata en verzekeringsdetails is hierbij van groot belang. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met buitenlandse bureaus en het informeren van betrokken partijen over de voortgang en afhandeling van de dossiers. De communicatie met de verschillende partijen kan variëren van e-mails tot telefoontjes en poststukken.

Je wordt onderdeel van team Info, dat bestaat uit vier medewerkers Buitenland. In dit team krijg je de kans om je te verdiepen in de internationale schadeafhandeling en een bijdrage te leveren aan een belangrijk aspect van verkeersveiligheid en verzekeringsrecht.

Als je het leuk vindt om speurwerk te verrichten, kentekens te achterhalen en je beschikt over het geduld en de vaardigheid om anderen helder en consequent dezelfde informatie uit te leggen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Ondersteuner Schadebehandelaar Buitenland

Op een leuke werkdag los je enkele uitdagende zaken op en help je klanten verder. Dit zorgt voor een voldaan gevoel en een goede balans in je werk.

Op een minder leuke werkdag krijg je te maken met veel telefoontjes, waardoor de registratie van nieuwe dossiers vertraging oploopt en je niet toekomt aan het verwerken van je post.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je wordt gebeld door een particulier die betrokken is bij een aanrijding met een buitenlands voertuig en dringend assistentie nodig heeft. Wat doe je?

In deze situatie is het jouw taak om de beller geduldig en duidelijk te informeren over de benodigde stappen. Allereerst leg je uit welke informatie noodzakelijk is om het proces in gang te zetten, zoals het kenteken van het betrokken voertuig en eventuele details van de groene kaart van de verzekering. Je legt uit hoe deze informatie gebruikt wordt om de zaak aan te melden bij de verzekeraar in Nederland. Het is belangrijk om in deze fase helder te communiceren wat de beller zelf kan doen, zoals het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

In gevallen waar het lastig is om de buitenlandse verzekeraar te achterhalen, bied je ondersteuning bij bijvoorbeeld het vertalen en interpreteren van de benodigde informatie. Je helpt de beller stap voor stap door het proces, van het indienen van de schadeclaim tot het opstellen van een aansprakelijkstelling. Jij hebt als doel de beller gerust te stellen en ervoor te zorgen dat voor hem of haar duidelijk is wat de vervolgstappen zijn.

Groeipad

Je kunt je bij De Vereende op diverse manieren ontwikkelen. Door jezelf te verdiepen in de inhoud van je werk. Door het volgen van een opleiding en door het deelnemen aan kennissessies georganiseerd door en voor collega‘s.

Ondersteuner Schadebehandelaar Buitenland

Werken bij de Vereende

De Vereende is actief in de schadeverzekeringsmarkt en is er voor allerlei zaken die gewone verzekeraars niet oppakken. We verzekeren bijzondere risico’s (AVP voor ex-gedetineerden of autoverzekering voor mensen met een hoog schadeverloop) en de beroepsaansprakelijkheid van financieel adviseurs en makelaars.  Ook voert de Vereende werkzaamheden uit voor het Waarborgfonds Motorverkeer, het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars, de Atoompool en de NHT (terrorismepool). Met een maatschappelijk belangrijke vangnetrol zijn we een onmisbare schakel in verzekeringsland.

Sinds het najaar van 2022 is de Vereende tweemaal op rij, volgens de mening van haar medewerkers over de organisatie, een Great Place to Work. Maar liefst 91% heeft zijn of haar mening gegeven. De Vereende is hiermee getoetst op de Great Place to Work-criteria: De mate van vertrouwen, trots en plezier. Het resultaat is goed, want de organisatie is met een score van 79 procent officieel een Great Place to Work. De medewerkers geven de hoogste score aan rechtvaardigheid: iedereen wordt eerlijk en gelijk behandeld, ongeacht persoonskenmerken. Daarnaast ervaren medewerkers de Vereende als fysiek veilige werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Alles bij elkaar vindt 81 procent van de medewerkers de Vereende een Great Place to Work.

 • Kantoor in Den Haag
 • 52% / 48%
 • Gem. leeftijd 45 jaar
 • 184 medewerkers

Collega's

Ingrid Visscher (61) - Voormalig Directievoorzitter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De Vereende is een uniek bedrijf met een belangrijke maatschappelijke rol vanwege de vangnetfunctie. Het is een interessant bedrijf om aan te sturen, met allerlei verschillende onderdelen zoals de Atoompool, het Waarborgfonds Motorverkeer en de verzekeringsmaatschappij. Niet te groot en niet te klein, met veel verschillende stakeholders. En met super leuke collega's die oplossingsgericht zijn en houden van hun vak!

Wat was je vorige baan?
Directeur van Unicef Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Pianospelen, kamperen en met de hond lopen.

Lisanne Busscher - Rademaker (33) - Acceptant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een verzekeraar in de reguliere markt. Ik zocht meer uitdaging in mijn werk en toen kwam de Vereende op mijn pad. Elke dag zie ik nu verschillende nieuwe risico's voorbij komen en kan ik mijzelf weer verder ontwikkelen.

Wat was je vorige baan?
Acceptant bij Reaal Verzekeringen/Vivat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik er het liefst op uit met mijn man en kinderen. Daarnaast houd ik enorm van films/series/sport kijken, thrillers lezen en koken.

Naomi Taal (30) - Medewerker Schadecentrum

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voordat ik hier vast in dienst kwam, werkte ik hier al een paar jaar elke zomer als uitzendkracht. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik gevraagd of ze nog mensen nodig hadden. Het antwoord was: ja!!

Wat heb je gestudeerd?
Pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, bakken, sporten en Netflixen.

Sandy Kalmijn (45) - Business Controller

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn opleiding wist ik niet zo goed wat ik wilde, en via via kwam ik bij de Vereende (toen nog Rialto) terecht. Een verzekeraar, met klanten en cijfertjes bezig zijn, dat sprak mij wel aan. Dat is nu 20 jaar geleden.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO en vervolgens de MBO+ Detailhandel opleiding aan Tinbergen college.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag naar het strand of op pad met de kinderen. Stedentripjes vind ik erg leuk. Verder kan ik erg genieten van een goed boek en een warm bad.

Bert Sonneveld (57) - Manager Marketing & Acceptatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De maatschappelijke rol van de Vereende vind ik mooi. Wij zijn er voor slachtofferbescherming, solidariteit en het voorkomen van onverzekerbaarheid. Want er is meer dan rendement alleen.

Wat was je vorige baan?
Directeur bij de FFP.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gezelligheid met gezin en vrienden. Daarnaast vind ik het leuk om politieke debatten te zien en te voeren.

Jan van 't Hoff (63) - Senior Schadebehandelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was tijdelijk werkloos in verband met de verkoop van de verzekeraar waar ik werkte aan een andere verzekeraar. Ik zou dan in Arnhem moeten gaan werken, terwijl ik aan de zuidkant van Rotterdam woon. Bij de afscheidsborrel kwam ik in contact met iemand van de Vereende (toen nog Rialto). Hierop volgde een sollicitatie. Ik vond de sfeer en werkomgeving direct bijzonder. Ik werk er nu al meer dan 8 jaar met veel plezier.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO, MEAO en veel brancheopleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat met handbal te maken heeft. Trainen geven, coachen, fluiten, kamp organiseren, enzovoorts.

Carla le Noble (60) - Afdelingsmanager Klanten & Assurantieadviseurs

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk inmiddels 25 jaar bij de Vereende. Een mooie organisatie met een mooie missie en visie. Een organisatie waar de medewerker en zijn/haar ontwikkeling centraal staat, iets wat ik erg belangrijk vind.

Wat heb je gestudeerd?
Diverse management opleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn hondjes wandelen en spelen, maar ook koken en lekker eten.

Gert-Jan Paauw (55) - Specialist Verzekeringstechniek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende verzekeraars en gevolmachtigden gewerkt in verschillende functies, maar het accepteren van verzekeringen bleef ik toch het leukste vinden. En écht ambachtelijk accepteren bij de Vereende is de kers op de spreekwoordelijke taart voor een acceptant. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Specialist Verzekeringstechniek met als aandachtsgebied motorrijtuigen. De ideale baan voor mij als 'autofiel'.

Wat was je vorige baan?
Intern Specialist Verzekeringen bij een detacheerder.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, poolen, films en series kijken, koken en het gekookte ook opeten. Varen met mijn bootje in en om mijn woonplaats Leiden, uit eten gaan, stedentrips en vakantie naar Italië.

Tom King (63) - Telefoonbehandelaar Acceptatieafdeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht weer een baan in mijn vakgebied en dit was een mooie uitdaging.

Wat was je vorige baan?
Acceptant verzekeringen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen.

Sollicitatieproces

Terugkoppeling sollicitatie
Eerste gesprek
Tweede gesprek
Eventueel een assessment en/of arbeidsvoorwaardengesprek
Aanbod + screening

Interessante baan?