Senior Operationeel Onderzoeker/Coördinator Fraudebeheersing

Senior Operationeel Onderzoeker/Coördinator Fraudebeheersing

de Vereende Rijkswijk

Wat is vereist?

 • Diploma Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen
 • Diploma De WAM in de praktijk en Juridische aspecten van de motorrijtuigverzekeringen (of bereid om beiden binnen afzienbare tijd te behalen)
 • 1-3 jaar relevante werkervaring
 • Je bent ingeschreven in het Register-Coördinator Fraudebeheersing
 • Globale kennis over verzekeringstechniek, materieel- en letselfraude, onroerend goed
 • Je hebt goede contactuele en sociale vaardigheden en je bent analytisch sterk

Wat krijg je?

 • € 3.247 - € 4.872 bruto p/m (obv fulltime)
 • 13e maand
 • 38-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding (0,19 cent per km tot een max. van 35 km of OV vergoeding), arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem en zomeruitkering
 • Laptop en mobiel

Wat doe je?

 • 10% Signaleren en detecteren van mogelijke fraude
 • 20% Administratie
 • 45% Onderzoek
 • 15% Contact klant
 • 10% Verbeteringen bedenken en doorvoeren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Senior Operationeel Onderzoeker/Coördinator Fraudebeheersing bij de Vereende, ben je verantwoordelijk voor alle (complexe) fraude onderzoeken die betrekking hebben op de verschillende branches in de organisatie. Denk hierbij aan Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen, Motorrijtuigenverzekeringen, het Waarborgfonds Motorverkeer en het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars. Je hebt de leiding in jouw onderzoeken en stuurt de externe onderzoekers aan. 

Daarnaast ben je betrokken bij het fraudebeleid en de processen van de afdeling. Je denkt hiervoor na over hoe het in het bedrijf nog beter en/of efficiënter kan. Je zet je in om de fraudebewustwording bij de collega’s in de organisatie te stimuleren en je bedenkt hierbij passende manieren om dit te kunnen realiseren.

Als je het leuk vindt om zaken tot op de bodem uit te pluizen en je staat stevig in je schoenen, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Senior Operationeel Onderzoeker
Naomi Straver

Op een leuke dag kan ik helemaal in een dossier duiken en merk ik dat door mijn onderzoek de puzzelstukjes steeds meer in elkaar vallen.

Op een minder leuke dag ben ik veel bezig met administratieve taken. Die zijn wat eentonig, maar wel nodig om goed onderzoek te kunnen doen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Van de afdeling schade krijg je een zaak doorgestuurd die ze niet vertrouwen. Hoe pak je dit aan?

Je krijgt ook de redenwaarom je collega het niet vertrouwt. Je bekijkt de zaak en bepaalt of ook jij aanleiding ziet om verder onderzoek te doen. Wanneer dit zo is, geef je dit door aan de afdeling schade en start je het onderzoek. Je bekijkt welke experts je moet inschakelen en stuurt de stukken op. Je doet navraag over de ingeleverde stukken en probeert zo het hele verhaal te achterhalen. Wanneer je het verhaal rond hebt, confronteer je de aanvrager met je conclusies. Je geeft extra toelichting op de conclusies en vraagt hoe diegene dit kan verklaren. Je beoordeelt iemands verhaal en op basis van jouw onderzoek en het verhaal van de aanvrager beoordeel je de claim definitief.

Groeipad

Senior Operationeel Onderzoeker is in principe het eindstation op de afdeling. Er zijn voldoende mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen in je vakgebied en de verzekeringsbranche. De Vereende faciliteert dit graag in overleg met jou.

Medewerker Speciale Zaken
Senior Medewerker Speciale Zaken
Senior Operationeel Onderzoeker/Coördinator Fraudebeheersing

Werken bij de Vereende

 

De Vereende is actief in de schadeverzekeringsmarkt en is er voor allerlei zaken die gewone verzekeraars niet oppakken. Ze verzekeren bijzondere risico’s (AVP voor ex-gedetineerden of autoverzekering voor mensen met een hoog schadeverloop) en beroepsaansprakelijkheid van financieel adviseurs en makelaars. Het Waarborgfonds Motorverkeer, het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars (buitenlandschades en groene kaarten), de Atoompool en de NHT (terrorismepool) zijn ook onderdeel van de Vereende. Met een maatschappelijk belangrijke vangnetrol is de Vereende een onmisbare schakel in verzekeringsland.

 • Kantoor in Rijswijk
 • 53% / 47%
 • Gem. leeftijd 45 jaar
 • 145 werknemers

Collega's

Sandy Kalmijn (41) - Business Intelligence Analist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn opleiding wist ik niet zo goed wat ik wilde, en via via kwam ik bij de Vereende (toen nog Rialto) terecht. Een verzekeraar, met klanten en cijfertjes bezig zijn, dat sprak mij wel aan. Dat is nu 20 jaar geleden.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO en vervolgens de MBO+ Detailhandel opleiding aan Tinbergen college.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag naar het strand of op pad met de kinderen. Stedentripjes vind ik erg leuk. Verder kan ik erg genieten van een goed boek en een warm bad.

Ingrid Visscher (57) - Directievoorzitter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De Vereende is een uniek bedrijf met een belangrijke maatschappelijke rol vanwege de vangnetfunctie. Het is een interessant bedrijf om aan te sturen, met allerlei verschillende onderdelen zoals de Atoompool, het Waarborgfonds Motorverkeer en de verzekeringsmaatschappij. Niet te groot en niet te klein, met veel verschillende stakeholders. En met super leuke collega's die oplossingsgericht zijn en houden van hun vak!

Wat was je vorige baan?
Directeur van Unicef Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Pianospelen, kamperen en met de hond lopen.

Lisanne Busscher - Rademaker (29) - Acceptant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een verzekeraar in de reguliere markt. Ik zocht meer uitdaging in mijn werk en toen kwam de Vereende op mijn pad. Elke dag zie ik nu verschillende nieuwe risico's voorbij komen en kan ik mijzelf weer verder ontwikkelen.

Wat was je vorige baan?
Acceptant bij Reaal Verzekeringen/Vivat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik er het liefst op uit met mijn man en kinderen. Daarnaast houd ik enorm van films/series/sport kijken, thrillers lezen en koken.

Naomi Taal (26) - Medewerker Schadecentrum

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voordat ik hier vast in dienst kwam, werkte ik hier al een paar jaar elke zomer als uitzendkracht. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik gevraagd of ze nog mensen nodig hadden. Het antwoord was: ja!!

Wat heb je gestudeerd?
Pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, bakken, sporten en Netflixen.

Bert Sonneveld (53) - Manager Marketing & Acceptatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De maatschappelijke rol van de Vereende vind ik mooi. Wij zijn er voor slachtofferbescherming, solidariteit en het voorkomen van onverzekerbaarheid. Want er is meer dan rendement alleen.

Wat was je vorige baan?
Directeur bij de FFP.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gezelligheid met gezin en vrienden. Daarnaast vind ik het leuk om politieke debatten te zien en te voeren.

Jan van 't Hoff (60) - Senior Schadebehandelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was tijdelijk werkloos in verband met de verkoop van de verzekeraar waar ik werkte aan een andere verzekeraar. Ik zou dan in Arnhem moeten gaan werken, terwijl ik aan de zuidkant van Rotterdam woon. Bij de afscheidsborrel kwam ik in contact met iemand van de Vereende (toen nog Rialto). Hierop volgde een sollicitatie. Ik vond de sfeer en werkomgeving direct bijzonder. Ik werk er nu al meer dan 8 jaar met veel plezier.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO, MEAO en veel brancheopleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat met handbal te maken heeft. Trainen geven, coachen, fluiten, kamp organiseren, enzovoorts.

Carla le Noble (56) - Afdelingsmanager Klanten & Assurantieadviseurs

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk inmiddels 25 jaar bij de Vereende. Een mooie organisatie met een mooie missie en visie. Een organisatie waar de medewerker en zijn/haar ontwikkeling centraal staat, iets wat ik erg belangrijk vind.

Wat heb je gestudeerd?
Diverse management opleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mij hondjes wandelen en spelen, maar ook koken en lekker eten.

Gert-Jan Paauw (51) - Specialist Verzekeringstechniek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende verzekeraars en gevolmachtigden gewerkt in verschillende functies, maar het accepteren van verzekeringen bleef ik toch het leukste vinden. En écht ambachtelijk accepteren bij de Vereende is de kers op de spreekwoordelijke taart voor een acceptant. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Specialist Verzekeringstechniek met als aandachtsgebied motorrijtuigen. De ideale baan voor mij als 'autofiel'.

Wat was je vorige baan?
Intern Specialist Verzekeringen bij een detacheerder.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, poolen, films en series kijken, koken en het gekookte ook opeten. Varen met mijn bootje in en om mijn woonplaats Leiden, uit eten gaan, stedentrips en vakantie naar Italië.

Anne-Linde van der Pijl (24) - Junior Business Analist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn rechtenstudie wilde ik graag als trainee binnen een bedrijf aan de slag. Via Novadia ben ik toen in aanraking gekomen met de Vereende. Het eerste jaar heb ik op verschillende afdelingen gewerkt. Hierdoor ben ik erachter gekomen welke functie het beste bij mij past.

Wat heb je gestudeerd?
HBO-rechten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (korfbal, fitness en als ik op vakantie ben zwemmen).

Tom King (59) - Telefoonbehandelaar Acceptatieafdeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht weer een baan in mijn vakgebied en dit was een mooie uitdaging.

Wat was je vorige baan?
Acceptant verzekeringen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen.

Sollicitatieproces

Terugkoppeling sollicitatie
± Binnen 1 week
Eerste gesprek
± 1 week
Tweede gesprek
± 1 week
Eventueel een assessment
± 1 week
Arbeidsvoorwaardengesprek en aanbod

Interessante baan?