Business Controller

Business Controller

de Vereende Rijswijk

Wat is vereist?

 • Minimaal afgeronde HBO-opleiding
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met Excel
 • Uitstekende beheersing Nederlandse taal, in zowel woord als geschrift
 • Je kunt goed data analyseren en visualiseren en goed zelfstandig werken
 • Je hebt een zorgvuldig en integer karakter

Wat krijg je?

 • €3.787 - €5.681 bruto p/m (op basis van een 38-urige werkweek)
 • 13e maand
 • 27 tot 38-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
 • Laptop
 • Reiskostenvergoeding (23 cent per km tot een max. van 35 km, of een OV- vergoeding), arbeidsvoorwaarden-keuzesysteem en zomeruitkering

Wat doe je?

 • 50% Interactie met team of betrokken van andere afdelingen
 • 10% Data analyseren en verbeteren
 • 30% Standaardrapportages opstellen
 • 10% Procesverbeteringen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Business Controller bij de Vereende ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van deelprocessen binnen de planning- en controlcyclus. Je voert processen uit in het kader van forecast en begroting, maar levert ook standaardrapportages op waarvan het doel is om hier nieuwe inzichten uit te halen die de organisatie helpt om te sturen. Je zit regelmatig met je team om processen te verbeteren, maar ook om tafel met de managers van de organisatie om het te hebben over hun begroting en forecast. In deze functie is project control een specifiek aandachtsgebied. Dit leer je eventueel ‘on the job’.

Het Business Control-team bestaat uit vier controllers, een data scientist, een actuaris en een operationeel riskmanager. Het team is volop in ontwikkeling en focust zich op een betere interactie tussen de afdeling Finance en de business.

Als je het leuk vindt om complexe data om te zetten in begrijpelijke rapportages en je het niet erg vindt om soms onder tijdsdruk te werken, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Business Controller

Op een leuke dag presenteer ik analyses aan mijn team, waaronder een rapportage die ik ongevraagd verbeterd heb. Ik ben tot goede, vernieuwende inzichten gekomen, en daar wordt positief op gereageerd.

Op een minder leuke dag kom ik lastig aan bepaalde data vanuit de organisatie. Ik moet veel moeite doen - met allerlei complexe omwegen - om de juiste informatie te verkrijgen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Bij de herverzekeringscommissie is er behoefte aan verbetering van de forecastrapportage op herverzekerde risico’s. Wat doe je?

Als eerste bespreek je met je collega uit de herverzekeringscommissie welke informatie nodig is om inzicht te krijgen in de herverzekerde risico’s. Je bestudeert hiervoor het herverzekeringsprogramma en vervolgens duik je in de data; bijvoorbeeld de schadedata, je richt je op het aanboren en bewerken van databestanden. Hierdoor ontdek je al snel een nieuwe rapportagemogelijkheid. Ook voeg je nieuwe elementen toe aan deze rapportagemogelijkheid. De herverzekeringscommissie heeft nu inzicht in de verwachte resultaten op het rendement van het contract en niet alleen het gerealiseerde rendement. Vervolgens verwerk je deze verbetering in de renewalrapportage voor herverzekeraars en draag je bij aan een goed resultaat voor het nieuwe herverzekeringsprogramma.

Groeipad

Er zijn voldoende mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen binnen je vakgebied en de verzekeringsbranche. De Vereende helpt je daar graag bij.

Business Controller
Medior Business Controller
Senior Business Controller
Afdelingsmanager

Werken bij de Vereende

De Vereende is actief in de schadeverzekeringsmarkt en is er voor allerlei zaken die gewone verzekeraars niet oppakken. We verzekeren bijzondere risico’s (AVP voor ex-gedetineerden of autoverzekering voor mensen met een hoog schadeverloop) en de beroepsaansprakelijkheid van financieel adviseurs en makelaars.  Ook voert de Vereende werkzaamheden uit voor het Waarborgfonds Motorverkeer, het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars, de Atoompool en de NHT (terrorismepool). Met een maatschappelijk belangrijke vangnetrol zijn we een onmisbare schakel in verzekeringsland.

Sinds het najaar van 2022 is de Vereende tweemaal op rij, volgens de mening van haar medewerkers over de organisatie, een Great Place to Work. Maar liefst 91% heeft zijn of haar mening gegeven. De Vereende is hiermee getoetst op de Great Place to Work-criteria: De mate van vertrouwen, trots en plezier. Het resultaat is goed, want de organisatie is met een score van 79 procent officieel een Great Place to Work. De medewerkers geven de hoogste score aan rechtvaardigheid: iedereen wordt eerlijk en gelijk behandeld, ongeacht persoonskenmerken. Daarnaast ervaren medewerkers de Vereende als fysiek veilige werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Alles bij elkaar vindt 81 procent van de medewerkers de Vereende een Great Place to Work.

 • Kantoor in Rijswijk, per zomer 2024 in Den Haag
 • 52% / 48%
 • Gem. leeftijd 45 jaar
 • 184 medewerkers

Collega's

Ingrid Visscher (61) - Voormalig Directievoorzitter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De Vereende is een uniek bedrijf met een belangrijke maatschappelijke rol vanwege de vangnetfunctie. Het is een interessant bedrijf om aan te sturen, met allerlei verschillende onderdelen zoals de Atoompool, het Waarborgfonds Motorverkeer en de verzekeringsmaatschappij. Niet te groot en niet te klein, met veel verschillende stakeholders. En met super leuke collega's die oplossingsgericht zijn en houden van hun vak!

Wat was je vorige baan?
Directeur van Unicef Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Pianospelen, kamperen en met de hond lopen.

Lisanne Busscher - Rademaker (33) - Acceptant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een verzekeraar in de reguliere markt. Ik zocht meer uitdaging in mijn werk en toen kwam de Vereende op mijn pad. Elke dag zie ik nu verschillende nieuwe risico's voorbij komen en kan ik mijzelf weer verder ontwikkelen.

Wat was je vorige baan?
Acceptant bij Reaal Verzekeringen/Vivat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik er het liefst op uit met mijn man en kinderen. Daarnaast houd ik enorm van films/series/sport kijken, thrillers lezen en koken.

Naomi Taal (30) - Medewerker Schadecentrum

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voordat ik hier vast in dienst kwam, werkte ik hier al een paar jaar elke zomer als uitzendkracht. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik gevraagd of ze nog mensen nodig hadden. Het antwoord was: ja!!

Wat heb je gestudeerd?
Pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, bakken, sporten en Netflixen.

Sandy Kalmijn (45) - Business Controller

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn opleiding wist ik niet zo goed wat ik wilde, en via via kwam ik bij de Vereende (toen nog Rialto) terecht. Een verzekeraar, met klanten en cijfertjes bezig zijn, dat sprak mij wel aan. Dat is nu 20 jaar geleden.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO en vervolgens de MBO+ Detailhandel opleiding aan Tinbergen college.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag naar het strand of op pad met de kinderen. Stedentripjes vind ik erg leuk. Verder kan ik erg genieten van een goed boek en een warm bad.

Bert Sonneveld (56) - Manager Marketing & Acceptatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De maatschappelijke rol van de Vereende vind ik mooi. Wij zijn er voor slachtofferbescherming, solidariteit en het voorkomen van onverzekerbaarheid. Want er is meer dan rendement alleen.

Wat was je vorige baan?
Directeur bij de FFP.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gezelligheid met gezin en vrienden. Daarnaast vind ik het leuk om politieke debatten te zien en te voeren.

Jan van 't Hoff (63) - Senior Schadebehandelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was tijdelijk werkloos in verband met de verkoop van de verzekeraar waar ik werkte aan een andere verzekeraar. Ik zou dan in Arnhem moeten gaan werken, terwijl ik aan de zuidkant van Rotterdam woon. Bij de afscheidsborrel kwam ik in contact met iemand van de Vereende (toen nog Rialto). Hierop volgde een sollicitatie. Ik vond de sfeer en werkomgeving direct bijzonder. Ik werk er nu al meer dan 8 jaar met veel plezier.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO, MEAO en veel brancheopleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat met handbal te maken heeft. Trainen geven, coachen, fluiten, kamp organiseren, enzovoorts.

Carla le Noble (59) - Afdelingsmanager Klanten & Assurantieadviseurs

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk inmiddels 25 jaar bij de Vereende. Een mooie organisatie met een mooie missie en visie. Een organisatie waar de medewerker en zijn/haar ontwikkeling centraal staat, iets wat ik erg belangrijk vind.

Wat heb je gestudeerd?
Diverse management opleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn hondjes wandelen en spelen, maar ook koken en lekker eten.

Gert-Jan Paauw (55) - Specialist Verzekeringstechniek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende verzekeraars en gevolmachtigden gewerkt in verschillende functies, maar het accepteren van verzekeringen bleef ik toch het leukste vinden. En écht ambachtelijk accepteren bij de Vereende is de kers op de spreekwoordelijke taart voor een acceptant. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Specialist Verzekeringstechniek met als aandachtsgebied motorrijtuigen. De ideale baan voor mij als 'autofiel'.

Wat was je vorige baan?
Intern Specialist Verzekeringen bij een detacheerder.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, poolen, films en series kijken, koken en het gekookte ook opeten. Varen met mijn bootje in en om mijn woonplaats Leiden, uit eten gaan, stedentrips en vakantie naar Italië.

Tom King (63) - Telefoonbehandelaar Acceptatieafdeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht weer een baan in mijn vakgebied en dit was een mooie uitdaging.

Wat was je vorige baan?
Acceptant verzekeringen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen.

Sollicitatieproces

Terugkoppeling sollicitatie
± Binnen 1 week
Eerste gesprek (digitaal)
± 1 week
Tweede gesprek (digitaal)
± 1 week
Eventueel een assessment en/of arbeidsvoorwaardengesprek (digitaal)
± 1 week
Aanbod

Interessante baan?