Directiesecretaresse

Solliciteer nu

Directiesecretaresse

de Vereende Rijswijk

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring; ervaring in de verzekeringsbranche is een pre
 • In staat om met de collega-directiesecretaresse optimaal samen te werken en een sterk team te vormen
 • Uitstekend kunnen notuleren
 • Goed gevoel voor verhoudingen en governance aspecten
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, met name spelling en vakjargon
 • Je bent stressbestendig en servicegericht ingesteld
 • Je staat sterk in je schoenen, bent assertief, zoekt de samenwerking op met collega's en durft kritisch te zijn

Wat krijg je?

 • € 3.272,14 - € 4.908,88 (o.b.v. fulltime)
 • 13e maand
 • 24 tot 32-urige werkweek (waarbij de vrijdag een must is)
 • 27 vakantiedagen
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding (23 cent per km tot een max. van 35 km of OV vergoeding), arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem en zomeruitkering
 • Laptop en mobiel

Wat doe je?

 • 60% Vergaderingen toezichthouders / directie-overleg / interne vergaderingen voorbereiden, notuleren en uitwerken
 • 30% Overige secretariële en administratieve taken
 • 10% Contact met secretaresses, toezichthouders en andere stakeholders

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Directiesecretaresse bij de Vereende ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de directie, die bestaat uit de directievoorzitter (CEO) en de CFRO, vooral als het gaat om vergaderingen met toezichthouders. Je zorgt voor een correcte vergaderplanning, bereidt de vergaderingen voor en draagt - samen met de directie - zorg voor het samenstellen van de vergaderdocumenten. Je notuleert de vergaderingen en werkt deze gedetailleerd uit. Bij zowel de voorbereiding als de vergadering ligt de nadruk op financiële en juridische onderwerpen.

Gemiddeld zijn er 10 tot 15 vergaderingen per jaar, bijvoorbeeld met de Raad van Commissarissen, de besturen van het Nederlands Bureau en het Waarborgfonds Motorverkeer. Ook de voorbereiding en verslaglegging van de 2-wekelijkse directieoverleggen behoort tot je takenpakket.

Daarnaast werk je nauw samen met de andere secretaresse. In goede onderlinge afstemming zijn jullie samen verantwoordelijk voor de secretariële zaken van de Vereende in het algemeen. Je takenpakket bestaat onder andere uit complex agendabeheer, ondersteuning van events en het redigeren van diverse documenten.

Ook heb je veelvuldig (extern) contact met de secretaresses van de toezichthouders en andere stakeholders die bij de vergaderingen betrokken zijn. Ten slotte heb je een signaalfunctie binnen de Vereende; je speelt adequaat in op wat je hoort en ziet.

Vanaf juni is de Vereende gevestigd in het volledig nieuw ingerichte Verbondsgebouw aan de Bordewijklaan in Den Haag.

Als je het leuk vindt om juridisch en financieel inhoudelijke vergaderingen in heldere notulen vast te leggen, interesse hebt in complexe, maatschappelijk relevante onderwerpen en niet bang bent om tegenwicht te geven aan de directie en het MT, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Directiesecretaresse
Corry Stevens

Tijdens een leuke dag vindt er een vergadering plaats vol dynamiek en loopt alles op rolletjes.

Op een minder leuke dag loopt je planning compleet in de soep door teveel ad-hoc zaken.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je moet een vergadering inplannen met 10 toezichthouders. Hoe ga je te werk?

Normaal gesproken plan je in het najaar de vergaderingen voor het aankomende jaar in. Soms vindt er echter een incident plaats, waardoor een spoedvergadering nodig is. Dit vereist veel van je creativiteit en assertiviteit.

Je duikt eerst in de agenda’s van de directie en zet de mogelijkheden op een rij. Vervolgens neem je contact op met de secretaresses van de Raad van Commissarissen om dit af te stemmen. Jullie overleggen en kijken of jullie eventueel bepaalde vergaderingen kunnen verzetten. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn, dan wijken jullie uit naar de avond. Mocht een toezichthouder uiteindelijk écht niet kunnen, dan overleg je met de directie. Jullie bespreken dan samen een alternatief.

Groeipad

Er zijn voldoende mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen binnen je vakgebied en de verzekeringsbranche. De Vereende helpt je daar graag bij.

Directiesecretaresse

Werken bij de Vereende

De Vereende is actief in de schadeverzekeringsmarkt en is er voor allerlei zaken die gewone verzekeraars niet oppakken. We verzekeren bijzondere risico’s (AVP voor ex-gedetineerden of autoverzekering voor mensen met een hoog schadeverloop) en de beroepsaansprakelijkheid van financieel adviseurs en makelaars.  Ook voert de Vereende werkzaamheden uit voor het Waarborgfonds Motorverkeer, het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars, de Atoompool en de NHT (terrorismepool). Met een maatschappelijk belangrijke vangnetrol zijn we een onmisbare schakel in verzekeringsland.

Sinds het najaar van 2022 is de Vereende tweemaal op rij, volgens de mening van haar medewerkers over de organisatie, een Great Place to Work. Maar liefst 91% heeft zijn of haar mening gegeven. De Vereende is hiermee getoetst op de Great Place to Work-criteria: De mate van vertrouwen, trots en plezier. Het resultaat is goed, want de organisatie is met een score van 79 procent officieel een Great Place to Work. De medewerkers geven de hoogste score aan rechtvaardigheid: iedereen wordt eerlijk en gelijk behandeld, ongeacht persoonskenmerken. Daarnaast ervaren medewerkers de Vereende als fysiek veilige werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Alles bij elkaar vindt 81 procent van de medewerkers de Vereende een Great Place to Work.

 • Kantoor in Rijswijk, per zomer 2024 in Den Haag
 • 52% / 48%
 • Gem. leeftijd 45 jaar
 • 184 medewerkers

Collega's

Carola Wijkamp-Hermsen - Directievoorzitter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als echte “verzekeringsmevrouw” is de Vereende een heel mooi bedrijf om voor te werken en te mogen aansturen. En het is ook een uniek bedrijf te noemen; niet alleen een verzekeraar, maar ook het Waarborgfonds, Nederlands Bureau, Atoompool en de NHT worden door ons uitgevoerd. Met onze missie om een oplossing te bieden voor alle maatschappelijke issues in de schadeverzekeringsbranche zijn we met een groep super betrokken en leuke collega’s elke dag bezig om onze klanten te helpen. En dat op basis van onze kernwaarden: Deskundig, Oplossingsgericht, Empathisch en Duurzaam. Het is super relevant wat wij hier doen, we doen dat goed en daar mogen we trots op zijn!

Wat was je vorige baan?
Directeur Commercie, Marketing en Verzekeringen bij ARAG

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, muziek luisteren/concerten bezoeken, wandelen en gezellig kletsen met familie en/of vrienden onder het genot van een glaasje wijn en een lekkere borrelplank.

Ingrid Visscher (61) - Voormalig Directievoorzitter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De Vereende is een uniek bedrijf met een belangrijke maatschappelijke rol vanwege de vangnetfunctie. Het is een interessant bedrijf om aan te sturen, met allerlei verschillende onderdelen zoals de Atoompool, het Waarborgfonds Motorverkeer en de verzekeringsmaatschappij. Niet te groot en niet te klein, met veel verschillende stakeholders. En met super leuke collega's die oplossingsgericht zijn en houden van hun vak!

Wat was je vorige baan?
Directeur van Unicef Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Pianospelen, kamperen en met de hond lopen.

Lisanne Busscher - Rademaker (33) - Acceptant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een verzekeraar in de reguliere markt. Ik zocht meer uitdaging in mijn werk en toen kwam de Vereende op mijn pad. Elke dag zie ik nu verschillende nieuwe risico's voorbij komen en kan ik mijzelf weer verder ontwikkelen.

Wat was je vorige baan?
Acceptant bij Reaal Verzekeringen/Vivat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik er het liefst op uit met mijn man en kinderen. Daarnaast houd ik enorm van films/series/sport kijken, thrillers lezen en koken.

Naomi Taal (30) - Medewerker Schadecentrum

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voordat ik hier vast in dienst kwam, werkte ik hier al een paar jaar elke zomer als uitzendkracht. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik gevraagd of ze nog mensen nodig hadden. Het antwoord was: ja!!

Wat heb je gestudeerd?
Pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, bakken, sporten en Netflixen.

Sandy Kalmijn (45) - Business Controller

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn opleiding wist ik niet zo goed wat ik wilde, en via via kwam ik bij de Vereende (toen nog Rialto) terecht. Een verzekeraar, met klanten en cijfertjes bezig zijn, dat sprak mij wel aan. Dat is nu 20 jaar geleden.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO en vervolgens de MBO+ Detailhandel opleiding aan Tinbergen college.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag naar het strand of op pad met de kinderen. Stedentripjes vind ik erg leuk. Verder kan ik erg genieten van een goed boek en een warm bad.

Bert Sonneveld (56) - Manager Marketing & Acceptatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De maatschappelijke rol van de Vereende vind ik mooi. Wij zijn er voor slachtofferbescherming, solidariteit en het voorkomen van onverzekerbaarheid. Want er is meer dan rendement alleen.

Wat was je vorige baan?
Directeur bij de FFP.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gezelligheid met gezin en vrienden. Daarnaast vind ik het leuk om politieke debatten te zien en te voeren.

Jan van 't Hoff (63) - Senior Schadebehandelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was tijdelijk werkloos in verband met de verkoop van de verzekeraar waar ik werkte aan een andere verzekeraar. Ik zou dan in Arnhem moeten gaan werken, terwijl ik aan de zuidkant van Rotterdam woon. Bij de afscheidsborrel kwam ik in contact met iemand van de Vereende (toen nog Rialto). Hierop volgde een sollicitatie. Ik vond de sfeer en werkomgeving direct bijzonder. Ik werk er nu al meer dan 8 jaar met veel plezier.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO, MEAO en veel brancheopleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat met handbal te maken heeft. Trainen geven, coachen, fluiten, kamp organiseren, enzovoorts.

Carla le Noble (59) - Afdelingsmanager Klanten & Assurantieadviseurs

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk inmiddels 25 jaar bij de Vereende. Een mooie organisatie met een mooie missie en visie. Een organisatie waar de medewerker en zijn/haar ontwikkeling centraal staat, iets wat ik erg belangrijk vind.

Wat heb je gestudeerd?
Diverse management opleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn hondjes wandelen en spelen, maar ook koken en lekker eten.

Gert-Jan Paauw (55) - Specialist Verzekeringstechniek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende verzekeraars en gevolmachtigden gewerkt in verschillende functies, maar het accepteren van verzekeringen bleef ik toch het leukste vinden. En écht ambachtelijk accepteren bij de Vereende is de kers op de spreekwoordelijke taart voor een acceptant. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Specialist Verzekeringstechniek met als aandachtsgebied motorrijtuigen. De ideale baan voor mij als 'autofiel'.

Wat was je vorige baan?
Intern Specialist Verzekeringen bij een detacheerder.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, poolen, films en series kijken, koken en het gekookte ook opeten. Varen met mijn bootje in en om mijn woonplaats Leiden, uit eten gaan, stedentrips en vakantie naar Italië.

Tom King (63) - Telefoonbehandelaar Acceptatieafdeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht weer een baan in mijn vakgebied en dit was een mooie uitdaging.

Wat was je vorige baan?
Acceptant verzekeringen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen.

Sollicitatieproces

Terugkoppeling sollicitatie
± Binnen 1 week
Eerste gesprek (digitaal)
± 1 week
Tweede gesprek (digitaal)
± 1 week
Eventueel een assessment en/of arbeidsvoorwaardengesprek (digitaal)
± 1 week
Aanbod

Interessante baan?

Solliciteer nu